Om Lotta

 

Jag har i många år arbetat med människor med olika typer av psykisk ohälsa. Det som blivit tydligt är att oavsett vilka svårigheter vi står inför så är vi i grund och botten lika. Vi har alla rädslor. Vi mår alla dåligt i bland. Men vi är också unika. Vi har drömmar och vi bär på en idé om hur vi skulle vilja ha vår framtid. För att lyckas ta oss dit behöver vi fokus, beredskap och humor. Har vi det kan vi komma dit vi tänkt oss. Troligtvis ännu längre.

Lotta har arbetat som flykting- och gymnasiekurator, inom missbruksvården, varit utbildningsansvarig hos Suicide Zero och volontär på Minds självmordslinje. Hon har pratat med enskilt med människor, hållit kurser för grupper och utbildat och föreläst inför större publik.

Vi människor krånglar ofta till våra liv. Lotta vill få oss att fokusera på lösningar i stället för att lägga energi på de svårigheter vi möter. Vi kan påverka vårt mående och våra liv lättare än de flesta tror. Det handlar inte om att vi ska förtränga eller förneka de svårigheter vi stöter på. Det handlar om att medvetet göra val som är till hjälp för oss. Vi behöver lära oss att undvika våra tankefällor. Genom att tänka och agera medvetet tar du dig dit du vill. Det är garanterat en spännande resa och du kommer att ha kul på köpet!

Lotta är utbildad i ACT (Acceptance and Commitment Therapy/Training) och MI (Motivational Interviewing).  Hon har nominerats till priset Årets Täljekärlek 2016 för att hon kämpat mot psykisk ohälsa och självmord i sin hemkommun Södertälje. Som utbildare och föreläsare för organisationen Suicide Zero har hon uppmärksammats av ett flertal media.